Légy bátor! Találd meg önmagad! Éld meg nőiességed!

Ragyogj!

Sipos Erika vagyok a SEra DSGN megálmodója és létrehozója. Célom, hogy exkluzív ékszereimmel szépítsem, felvidítsam, gyógyítsam a női lelkeket.

Nem, nem vagyok iparművész, bár még gyerekként a képzőművészeti pálya irányába indultam, az utolsó pillanatban, némi szülői nyomásra, mégis az idegenforgalmi tanulmányok győztek. Amelyeknek természetesen úgy érzem nem kevés hasznuk volt még akkor is, hogyha sosem dolgoztam igazán a szakmámban. Az iskola befejezése után tett utazgatásaim sokat segítettek abban, hogy rájöjjek ki is vagyok valójában, és segítettek elindulni a természet, a különböző országok és nemzetiségek forma- és színvilága általi inspirálódás irányába.

Persze vannak híres művészek és dizájnerek, akikre felnézek, és akiknek imádom a munkáit, gondolkodásmódját, mint például Coco Chanel vagy Náray Tamás, de a természettel nehéz versenyezni…

Az egész ékszerkészítés nálam körülbelül 7-8 éve kezdődött, amikor végleg úgy döntöttem, hogy abbahagyom az utazgatást. Néha festettem, rajzoltam még. Szerettem főzni is, de sohasem gondoltam volna, hogy az ékszerek tervezése és készítése lesz a fő irány.

Hogyan találtam rá az ékszerkészítésre?

Az Édesanyámnak kerestem valami különleges orchidea ékszert, amit akkor még csak a tengerentúlon, nem kis nehézségek árán lehetett beszerezni. Aztán a kitartó kutatómunkának köszönhetően egyre többfajta gyantában tartósított igazi Orchidea virág kezdett érkezni hozzánk.. Ezekből a virágfejekből kellett valamit megálmodni, hogy aztán ékszerré válhassanak…

Valahogy így indult el először Édesanyám Orchideamania vállalkozása, és abból szépen lassan nőttem ki, mint önálló ékszertervező…

Az orchideák után jött az összes többi minőségi alapanyag

Imádom a különleges, színpompás alapanyagokat, és valahogy szintén a véletlen folytán az egyedi Orchideák, Tekla gyöngyök és Swarovski kristályok közé szépen lassan belopózott az ásványok gazdag világa, és hódított egyre nagyobb teret magának. Szerelem volt első-második, és harmadik látásra is.

Mit tartogat a jövő?

2020-ban úgy érzem egy újabb mérföldkő érkezett el. És bár 2019-ben megszületett a kisfiam, aki miatt az alkotási tempóm is jócskán lelassult, akkor is tudtam, hogy az eddig munkával, gyakorlásokkal töltött idő egy új irányt tartogat a számomra, és egyben számotokra is.

Egy részét idén már láthatjátok is, hiszen 2019. év végén megindult az Accessories vonal színpompás kézzel kötött és varrott kiegészítőkkel, főleg sálakkal. Amelyeket szintén gondos kezek alkottak, különleges, sokszor saját tervezésű fonalakkal, anyagokkal. Természetesen még mindig a minőséget és persze az egyediséget szem előtt tartva.

Hitvallásom

Az alkotás örömén kívül, szeretnék egy olyan maradandó értéket alkotni és képviselni, amely remélem, hogy hosszú időn át lesz hivatott a nők önbizalmát és nőiességét emelni. Ez nekem is egyfajta szabadságot ad, hiszen szabadon kísérletezhetek, különleges, akár drága alapanyagokat használhatok, és nagyon sok tehetséges emberrel dolgozhatok együtt.

Az elmúlt időszakban egyre több hasonló gondolkodású, igényes magyar tervezővel és művésszel sikerült együtt dolgoznom, és remélem ez a jövőben is folytatódni fog…

Nem kívánok a fast fashion követőihez tartozni, és boldog vagyok attól a tudattól, hogy az alkotásaim többnyire olyan emberek kezébe kerülnek, akik értékelni tudják a beléjük fektetett energiát, pénzt és időt is…

Ha szeretnél időnként értesülni az újabb munkáimról vagy nagyobb eseményekről, akkor kérlek iratkozz fel a hírlevelemre! Amit, ha nem is túl gyakran, de igyekszem idén rendszeresebben küldeni.

Hírlevél feliratkozás

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.