Nincsenek rá szavak, hogy mennyire kötődöm a tengerhez, és annak élővilágához…. Ezt bizonyára már Te is tudod, aki itt követsz már egy ideje az oldalon vagy időnként olvasgatod a bejegyzéseimet…

Talán nem mondok újdonságot azzal, hogy a különleges ékszerek iránti lelkesedésem is valahol itt indult el, a tenger mélyén, kagylóba zárva….

Az a bizonyos gyöngy az, amely számomra az örök nőiességet és valami megfogalmazhatatlanul nagy értéket képvisel…. A minap olvastam egy cikket a dailymail oldalán a világ legnagyobb osztrigájáról, amelyet Anglia déli partjainál találtak.

A megközelítőleg 145 millió éves fosszília igen tekintélyes méretűvé növekedett az évmilliók során, amelyet valahogy véletlenül az egyik déli partoknál járó halászhajónak sikerült kihalásznia. A különleges fogás ezek után a Blue Reef Aquarium Akvarisztikusai kezébe került, ahol is azonnal MR vizsgálatnak vetették alá, hogy megnézhessék, mit is rejthet ennek a páratlan 18 cm-es megkövesedett monstrumnak a belseje.

Mint kiderült nagy valószínűség szerint a világ egyik legnagyobb gyöngyét tartja a rejtekében, amely megközelítőleg golflabda nagyságú lehet. El se tudom képzelni, hogy mekkora értéke lehet egy ilyen szépségnek? 🙂 (Csak érdekesség képpen a világ eddig legnagyobbnak kikiáltott gyöngye csak feleakkora, mint ami feltehetően ennek a belsejében rejlik..)

Ezt az igen különleges osztrigát azóta is féltve őrzik a Blue Reef Aquarium Archeológusai, és fosszília mivoltának köszönhetően nagy valószínűség szerit a hozzáértők soha nem is fogják felbontani, hogy megcsodálhassuk ezt a fantasztikus kincset a belsejében.. Azért mégis csodás lehet akár elképzelni is, hogy ennyi idő elteltével a tenger mélye még milyen hasonló csodás kincseket rejthet… <3

Forrás: www.dailymail.co.uk

Pin It on Pinterest